Nanzan Aikido Egyesület | Nanzan Aikido Association

Szerintünk fontos…

…hogy tanítványaink olyan “tanúsítványokat” kapnak, melyeket a világ minden pontján elismernek.

Az videofelvételekről megtanult, Amerikából kapott franchise leírások alapján működtetett harcművészetek és néhány év alatt sok danos “mesterek” korában szerintünk fontos megemlítenünk, hogy pécsi aikido egyesületünk milyen módon kapcsolódik a nemzetközi szervezetekhez.

Sportdiplomáciai és szövetségi keretek között a pécsi Nanzan Aikido Egyesület a legnagyobb magyar aikido szervezet, a Magyar Aikikai Aikido Kultúra Szövetség (Aikikai Hungary) tagja. Az Aikikai Hungary az egyetlen magyar szövetség, melyet az International Aikido Federation (IAF) a tagjai között tudhat. Az aikidót pedig az IAF képviseli az olimpiai és nem-olimpiai sportok világszövetségében, a SportAccord (volt GAISF) szervezetben.

 

Ami az Aikido “szakmai” vonulatot illeti, szövetségünk működését elismeri és regisztrálta az Aikikai Foundation (Japán), mely az aikido alapítójának – Ueshiba Morihei-nek – a szervezete,  amit jelenleg pedig az unokája, Moriteru Ueshiba (Doshu) vezet. Egyesületünk minden fekete öves tagjának dan fokozatai ebben a szervezetben, Tokióban vannak nyilvántartva, így a nemzetközi tagkönyveket és az okleveleket is az Aikikai bocsátja ki számunkra. Egyesületünk oktatói shidoin és fukushidoin oktatói címmel rendelkeznek, melyet ugyanitt regisztrálnak.

Természetesen a fentiek nem jelentik automatikusan azt, hogy egy szervezet jó, vagy magas színvonalon működik, de mi fontosnak tartjuk a kapcsolatot az aikido hazai és nemzetközi szervezeteivel. Szintén fontos, hogy tanítványaink olyan “tanúsítványokat” kapnak, melyeket a világ minden pontján elismernek.