Nanzan Aikido Egyesület | Nanzan Aikido Association

Gyermek csoport

Gyerek 1

A foglalkozások során megismertetjük a gyermekekkel – a korosztályukra jellemző szellemi és testi adottságaik figyelembe vételével – az aikido harcművészet alapjait. Az aikido technikák dobásokból és leszorításokból állnak, s mivel önmagukban támadásra nem használhatók, különösen alkalmasak arra, hogy gyerekeknek tanítsuk. Az aikido edzések rendszeres látogatásával fejlődés tapasztalható az alábbi képességek, készségek, illetve attribútumok terén:

figyelem, fegyelem, türelem, önuralom, bátorság, hajlékonyság, rugalmasság, egyensúly, együttműködés, koordináció, ügyesség, önbizalom.

interjú a gyermekcsoportról Niklai Norberttel

Mivel az aikidóban nincs verseny – ez ellentétes annak alapfilozófiájával – a gyermekek számára a legjobb megmérettetési lehetőség a kyu-vizsga, melyet évente kétszer rendezünk. Ennek köszönhetően az egymással való versengés helyett az önmaguk számára kitűzött célok elérése felé tolódik el a hangsúly. Az edzések tematikája, a vizsgarend, az aikido hosszú távú gyakorlását támogatják, a korhatár betöltésekor lehetőséget biztosítva a felnőtt csoportba történő gyors beilleszkedésre.

Gyerek 2

Évente kétszer hétvégi edzőtábort szervezünk a felnőtt csoport számára, melyen a gyermekek is részt vehetnek.

A gyermek foglalkozások a 7-11 éves korosztály számára látogathatók kedden és csütörtökön 17:00-tól a pécsi Expo Center Hamerli termében. Az edzések egy órásak, melyeket Niklai Norbert 6. dan (Aikikai) shidoin szakmai felügyelete mellett Varga Zoltán 5. dan (Aikikai) fukushidoin és Pojányi Krisztián 3. dan (Aikikai) vezetnek.

A gyerekeknek – a kezdő felnőttekhez hasonlóan – eleinte nincs szükségük másra, mint egy melegítőnadrágra, egy fehér pólóra (lehetőleg minta és felirat nélkül) és egy papucsra (közlekedéshez az öltözőből a teremig). Később be lehet szerezni a fehér keikogit (aikido, karate, vagy judo gyakorlóruha), de aki már a kezdetekben rendelkezik ilyen öltözékkel, fehér övvel viselheti azt.

Fontos, hogy az első edzés megkezdése előtt a szülők egyeztessenek az edzésvezetővel.

Amennyiben az általános iskolában a kötelező testnevelés órák teljesíthetők külső helyszínen, igazolást tudunk adni az edzéslátogatásról (heti 2 óra).

Minden gyermeket szeretettel várunk!

Gyerek 3