Nanzan Aikido Egyesület | Nanzan Aikido Association

Öt (5) évesek lettünk!

Öt évvel ezelőtt volt a Nanzan Aikido Dojo első edzése, a Kereskedelmiben. Bár a kezdő ötösből már csak négyen vagyunk, s a 2003. október 7-i edzés tizenöt emberéből rajtunk kívül már senki sem jár, mégis úgy érzem, mintha ezzel a csapattal kezdtem volna. Számításaim szerint legalább 200 ember megfordult ebben az öt esztendőben az edzéseinken és mindig megvolt az egészséges 20-35 fős taglétszám.

nad régi

Sokat fejlődtünk. Folyamatosan javultak az edzéskörülményeink, közösen átvészeltünk két kritikus időszakot, mely megtanított minket arra, hogy nem függhetünk egyik, vagy másik teremtől, intézménytől. Amikor kellett, a csapat összefogott, mert az évek során valóban Csapat lettünk, s barátok. Évente több közös programot szerveztünk és sok edzőtáborba „expedíció-szerűen” utaztunk, ahol gyanítom sokszor az elsők közt lettünk volna, ha a klubok jelenlévő tagjai alapján listát készítenek.

Ami az edzéseket illeti, úgy látom megtaláltuk az egyensúlyt. Fegyelmezett, etikettet betartó, de jó hangulatú társaság benyomását keltjük – s ezt kívülállók mondják rólunk. Technikailag erős csapat a miénk, esetenként „9 dan” mozog a szőnyegen, de további három hakamás gyakorol velünk (akik már „Nanzan-nevelések”) és ezek a számok reményeim szerint a közeljövőben csak növekedni fognak. Úgy érzem, a nálunk szerzett fokozatra mindenki büszke lehet.

Az elmúlt öt évet szavakba (blogba) önteni nem lehet, vagy legalábbis nagyon nehéz lenne. Talán most érdemes újra végignézni néhány régi galériát. Sok arcra emlékszem, akik már nem gyakorolnak velünk, de talán néhányan még ellátogatnak néha a honlapunkra – őket ezúton üdvözlöm.

Nektek Barátaim – akikkel manapság együtt koptatjuk a szőnyegeket – köszönöm az elmúlt éveket(, hónapokat) s remélem, hogy még nagyon sokáig mehetünk együtt az úton.

Niklai Norbert

 

Vélemény, hozzászólás?