Nanzan Aikido Egyesület | Nanzan Aikido Association

A Föld órája

60 „Egyszerű, mint a villany lekapcsolása.” Ez a  kampány kezdetben csak Sydney lakosait buzdította a világítás lekapcsolására, de  mára a legnagyobb nemzetközi, klímaváltozás elleni akcióvá nőtte ki magát.

A  Föld Órája 2009. március 28-án, 20.30-kor kezdődik, amikor a világ minden táján egy órára lekapcsolják a világítást.
A 2007-ben Sydneyben, Ausztráliában indított kampány hatására akkor 2,2 millió család és üzleti vállalkozás kapcsolta le a villanyokat egy órára. Egy évvel később az esemény már globális fenntarthatósági mozgalommá vált, több mint 100 millió ember és 35 ország részvételével. 2008-ban már elsötétült a Golden Gate híd San Francisco-ban, a római Kolosszeum, illetve a Vár és a Lánchíd Budapesten, jelképezvén egy olyan ügyet, amely minden órával egyre sürgetőbbé válik.

A Föld Órája 2009 világméretű felhívás a közös cselekvésre, a  felelősségvállalásra, a fenntartható jövőért való munkálkodásra. A Föld Órája a remény és a tettek üzenete. Mindenki változtathat.
Már most is több, mint 64 ország vesz részt az akcióban, és ez a szám napról napra növekszik, ahogy az emberek ráébrednek, hogy egy egyszerű cselekedettel is komoly eredményt lehet elérni.

2009. március 28-án, 20:30-kor az emberek a világ minden táján lekapcsolják a villanyt egy órára, és csatlakoznak ahhoz a mozgalomhoz, melynek célja a természet megóvása, bolygónk jövőjének biztosítása.

 

Vélemény, hozzászólás?