Nanzan Aikido Egyesület | Nanzan Aikido Association

Megújultunk!

hakamaHosszú évek óta csak csiszolgattuk a régi honlapunk, bővítettük egy-egy új funkcióval, próbáltuk modernizálni, szebbé tenni, de éreztük, hogy elértük a határait. Már régóta megszületett az elhatározás, hogy alapjaiban megváltoztatjuk az első számú internetes felületünk, de csak az elmúlt hónapokban jött meg a szükséges ihlet (és a korai sötétedés miatt akadt egy kicsivel több idő) ahhoz, hogy fenekestől felforgassuk az eddigieket.

Az őszi jubileumi évfordulóra terveztük az indulást, de akkor a programok szervezése kifogta a szelet a vitorlánkból. November elején, ha lassan is, de beindultunk…

A célunk az volt, ha már komolyabban hozzányúlunk, akkor ne csak külső, hanem tartalmi megújulás is végbemenjen. Szerettünk volna egy letisztult, jól áttekinthető dizájnt, ahol az írásokat jól kiegészítik a fotóink, melyek szép számmal rendelkezésre állnak az elmúlt 10 év eseményeiből.

Mivel a közösségi oldalakon és más csatornákon az információ nagyon gyorsan odatalál a tagokhoz, vagy a gyerekek szüleihez, ezért az új honlapot amolyan „külsős” szemmel próbáltuk elképzelni, másrészről meg szerettük volna teremteni a későbbi lehetőséget a social médiánál „lassabb” tartalmak átadására.

Az elmúlt években bekövetkezett változások egy részét nem tudtuk beilleszteni az új szerkezetbe, illetve a korábbi menüpontok közül több is értelmét vesztette, így újragondoltuk a statikus oldalak szerepét, minek eredményeképp olyan régi adósságunknak tudtunk eleget tenni, mint például Tamura sensei bemutatása.

A programok és képek átköltözése már korábban elindult a facebook oldalunkra, az interaktivitás lehetősége, illetve a tagok nagyszámú jelenléte miatt ezen nem akartunk változtatni. (Fontos, hogy ezek eléréséhez nem szükséges facebook fiókkal rendelkezni, bárki szabadon eléri az ott megjelenő tartalmat!)

A főoldal alsó részén megjelennek a hírek, blogbejegyzések, illetve a „Blog, hírek” oldalon kártyalap formában olvashatók egészen 2007-ig(!) visszamenőleg. A kapacitáshiányunk miatt csak a legújabb bejegyzéseket igazítottuk hozzá az új köntöshöz, a régieket fogadjátok el, ahogy velünk jöttek a múltból.

Az oldalt található „dobozokban” a felső kettő a legfontosabb alapinformációkat tartalmazza, míg a keresés és a címkefelhő segítségével olyan tartalmakat találhattok, amire már mi sem emlékszünk :)

Jó szórakozást!

Bár régebbi programokkal is megjelenik minden tartalom, az oldal modern böngészőkre lett optimalizálva, adjatok neki egy esélyt Firefox-szal, vagy Chrome-mal!