Nanzan Aikido Egyesület | Nanzan Aikido Association

Gyermek edzések2

aikido pécs

(interjú a gyermekcsoportról Niklai Norberttel >>KLIKK<<)

A foglalkozások során megismertetjük a gyermekekkel – a korosztályukra jellemző szellemi és testi adottságaik figyelembe vételével – az aikido harcművészet alapjait. Az aikido technikák dobásokból és leszorításokból állnak, s mivel önmagukban támadásra nem használhatók, különösen alkalmasak arra, hogy gyerekeknek tanítsuk. Az aikido edzések rendszeres látogatásával fejlődés tapasztalható az alábbi képességek, készségek, illetve attribútumok terén:

figyelem, fegyelem, türelem, önuralom, bátorság, hajlékonyság, rugalmasság, egyensúly, együttműködés, koordináció, ügyesség, önbizalom.

Mivel az aikidóban nincs verseny – ez ellentétes annak alapfilozófiájával – a gyermekek számára a legjobb megmérettetési lehetőség a kyu-vizsga, melyet évente kétszer rendezünk. Ennek köszönhetően az egymással történő versengés helyett az önmaguk számára kitűzött célok elérése felé tolódik el a hangsúly. Az edzések tematikája, a vizsgarend, az aikido hosszú távú gyakorlását támogatják, a korhatár betöltésekor lehetőséget biztosítva a felnőtt csoportba történő gyors beilleszkedésre.

Évente kétszer hétvégi edzőtábort szervezünk a felnőtt csoport számára, melyen a gyermekek is részt vehetnek.

A gyermek foglalkozások a 7-13 éves korosztály számára látogathatók kedden és csütörtökön 16:45-től a Bánki D. Úti Iskola tornatermében. Az edzések kb. egy óra hosszúak, melyeket Varga Zoltán (3. dan) és Niklai Norbert (4. dan) vezetnek.

A gyerekeknek – a kezdő felnőttekhez hasonlóan – eleinte nincs szükségük másra, mint egy melegítőnadrágra, egy (lehetőleg) fehér pólóra és egy papucsra (közlekedéshez az öltözőből a teremig). Később be lehet szerezni a fehér keikogit (aikido, karate, vagy judo gyakorlóruha), de aki már a kezdetekben rendelkezik ilyen öltözékkel, fehér övvel viselheti azt.

Fontos, hogy az első edzés megkezdése előtt a szülők egyeztessenek az edzésvezetővel.

Amennyiben az általános iskolában a kötelező testnevelés órák teljesíthetők külső helyszínen, igazolást tudunk adni az edzéslátogatásról (heti 2 óra).
Minden gyermeket szeretettel várunk!

Vélemény, hozzászólás?