Nanzan Aikido Egyesület | Nanzan Aikido Association

Tamura sensei programok 2009-ben

Már csak három nap és ismét Magyarországon láthatjuk Tamura sensei-t. Aki még nem hallotta (bár ezen őszintén meglepődnék), a Nanzan Aikido Dojo a MAKSZ N. Tamura Sensei Tagszervezete alá tartozik, így Tamura shihan a tulajdonképpeni „fő instruktorunk”.

Tamura sensei, O’Sensei közvetlen tanítványa (uchideshi) és egyben kedvenc ukéja is volt, jelenleg a 76. életévében jár és több, mint 30 éve birtokolja a 8. dan fokozatot. 1964-ben érkezett Európába, azóta Franciaországban él. Franciaországon kívül Európa és a világ számos országában tart szemináriumokat. Több, mint 600 klub tartozik az irányítása alá. Rendkívül nagy hatással van az európai aikido fejlődésére. Több szervezet technikai vezetője, és a Nemzetközi Aikidó Szövetség (IAF) Senior Tanácsának tagja. 1999-ben a Franci Nemzeti Érdemrend Lovagjává ütötték, több francia nyelven íródott könyv szerzője. Dojo-ja a franciaországi Bras városban található.

A hétvégi programon kívül találkozhatunk Tamura sensei-el többek közt május 16-17-én Grácban (Ausztria), emellett nyáron több egyhetes kurzust is tart, ilyen például a híres Lesneven-i (július 12-19.) és a La Colle sur Loup-i (augusztus 23-30.) szeminárium.

Vélemény, hozzászólás?