Nanzan Aikido Egyesület | Nanzan Aikido Association

Edzőtábor Szófiában

Pécsi aikidósok maroknyi csapata, azaz négyen a Nanzan Aikido Egyesületből, a múlt hétvégén Szófiába utaztunk, hogy részt vegyünk Takanori Kuribayashi sensei 7. dan (Aikikai, Tokió) edzőtáborán.

nanzan_596

pécsi aikidósok Szófiában

Azért vállalkoztunk a kétszer kilenc órás utazásra, mert Kuribayashi sensei viszonylag ritkán jár Európában, mivel Hombu shihanként elfoglaltságai Japánhoz kötik, a már megszokott márciusi magyar táborán kívül egyedül Bulgáriában találkozhatunk vele úgy, hogy 1000km-nél kevesebbet kell utaznunk.

A számunkra négy edzéses programot péntek esti edzéssel kezdtük és a vasárnap délelőttivel zártuk. Mint már megszokhattuk, Kuribayashi sensei dinamikus edzéseket tartott, rengeteget tanította a több országból érkező aikidokákat (Magyarországról rajtunk kívül még hárman vettek részt a táboron). Lehetőségünk volt a mesterrel gyakorolni, így nem csak láthattuk, hanem saját testünkön is érezhettük rendkívül hatékony technikáit.

magyarok_596

magyar aikidósok közös képe Kuribayashi sensei-jel

Az esti edzések után részt vettünk a közös vacsorákon, ahol kötetlenebb hangulatban beszélgettünk Kuribayashi sensei-jel. A bolgár szövetség nagyon jó tábort szervezett. Amellett, hogy végig minden flottul ment, bármilyen kéréssel, kérdéssel fordulhattunk hozzájuk, szívesen segítettek.

bankett_596

Kuribayashi sensei és a magyar aikidokák

Hangulatunk még a hazaúton minket utolérő, özönvízszerű eső miatt elnyúló utazás sem tudta elrontani, remek tábor volt, minden ráfordítás megérte. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk a jövő évi rendezvényt, de előtte, 2015. márciusában Magyarországon találkozhatunk a mesterrel!