Nanzan Aikido Egyesület | Nanzan Aikido Association

Szerintünk fontos…

…hogy tanítványaink olyan “tanúsítványokat” kapnak, melyeket a világ minden pontján elismernek.

A videofelvételekről megtanult, Amerikából kapott franchise leírások alapján működtetett harcművészetek és néhány év alatt sok danos „mesterek” korában szerintünk fontos megemlítenünk, hogy pécsi aikido egyesületünk milyen módon kapcsolódik a nemzetközi szervezetekhez.

Sportdiplomáciai és szövetségi keretek között a pécsi Nanzan Aikido Egyesület a legnagyobb magyar aikido szervezet, a Magyar Aikikai Aikido Kultúra Szövetség (Aikikai Hungary) tagja. Az Aikikai Hungary az egyetlen magyar szövetség, melyet az International Aikido Federation (IAF) a tagjai között tudhat. Az aikidót pedig az IAF képviseli az olimpiai és nem-olimpiai sportok világszövetségében, a SportAccord (volt GAISF) szervezetben.

 

Ami az Aikido „szakmai” vonulatot illeti, szövetségünk működését elismeri és regisztrálta az Aikikai Foundation (Japán), mely az aikido alapítójának – Ueshiba Morihei-nek – a szervezete,  amit jelenleg pedig az unokája, Moriteru Ueshiba (Doshu) vezet. Egyesületünk minden fekete öves tagjának dan fokozatai ebben a szervezetben, Tokióban vannak nyilvántartva, így a nemzetközi tagkönyveket és az okleveleket is az Aikikai bocsátja ki számunkra. Egyesületünk oktatói shidoin és fukushidoin oktatói címmel rendelkeznek, melyet ugyanitt regisztrálnak.

Természetesen a fentiek nem jelentik automatikusan azt, hogy egy szervezet jó, vagy magas színvonalon működik, de mi fontosnak tartjuk a kapcsolatot az aikido hazai és nemzetközi szervezeteivel. Szintén fontos, hogy tanítványaink olyan „tanúsítványokat” kapnak, melyeket a világ minden pontján elismernek.